Cheese & Donna

Ik ben Donna Detant en werk nu bijna 7 jaar bij Henri Willig in de Kaasspeciaalzaak en de Kaaswaag in Edam.  Er komen heel veel bezoekers naar Edam en die komen voor de beroemde Edammer kaas en de Kaasmarkt, met ons gezellige team ontvangen wij die in onze winkel. 

Please accept marketing-cookies to watch this video.

We verkopen hier niet alleen de heerlijke Henri Willig Kaasjes maar wij hebben ook een mooie collectie aan buitenlandse kazen, wijnen en heerlijke Hollandse snijkazen. We zien dus ook veel lokale klanten die regelmatig terug komen voor een heerlijk stukje kaas of wijn. Het werk is dus heel afwisselend, het ene moment adviseren we onze klanten voor een lekker kaasplankje. Snijden een lekker stuk kaas of snijden de kaas in plakjes voor de boterham, en het andere moment staat de winkel vol met toeristen en vertellen we ons kaasverhaal en laten we onze heerlijke kaas proeven. 

Van april tot september is de Kaaswaag geopend en ook daar ontvangen we toeristen van over de hele wereld, vaak ook groepen onder begeleiding van een gids. We vertellen ons kaas verhaal maar ook de geschiedenis van de Kaaswaag en de kaasmarkt en natuurlijk hebben we in juli en augustus iedere woensdag ochtend de kaasmarkt. Ook hebben we naast de winkel de “Story of Edam Cheese” een experience waar de bezoekers alles leren over Edam en de Edammer kaas, ook deze bezoekers komen daarna in de winkel uit om onze kaas te proeven en natuurlijk ook te kopen.  
Kortom ik vind het een heerlijke afwisselende baan, contacten  met bezoekers die vanuit alle hoeken van de wereld komen maar ook gewoon uit onze mooie stad Edam.