Cheese & Helene

Hoi Helene, stel jezelf voor! 
Ik ben Helene, 67 jaar jong, woon in Centrum Maastricht samen met mijn man. Op 27 maart 2023 ben ik begonnen als verkoopster voor 4 dagen per week in de prachtige winkel in Maastricht. Mijn hobby’s zijn:  Mijn 2 kleinkinderen van 4 en 15 jaar, zwemmen, wandelen, fietsen en  Bourgondisch Genieten met een grote G.

Hoe is jouw carrière verlopen? 
Na mijn middelbare school ben ik op mijn 16e aan een opleiding zweminstructrice begonnen. Waarna ik dit beroep tot mijn 30e levensjaar heb uitgevoerd. Vervolgens ben ik samen met mijn man, na diverse vakgerichte horeca opleidingen te hebben gevolgd, een horeca zaak begonnen. Uiteindelijk na 35 jaar hebben wij onze bedrijven in 2022 verkocht.

Hoe ben je bij Henri Willig terecht gekomen? 
Na de verkoop van ons horecabedrijf heb ik een half jaar afgeschakeld.
Vervolgens ben ik letterlijk met 10 sollicitatie/motivatie brieven onder mijn arm diverse leuke winkels in Maastricht langs gegaan waar ik mezelf wel zag werken. Toen ik bij de Cheese & More winkel van Henri Willig aankwam waren al mijn brieven op! Maar geïnspireerd door de prachtige winkel en het mooie stoepbord buiten met de personeelsadvertentie voor jong, jong belegen oud etc ben ik direct naar huis gegaan om nog een sollicitatie/motivatie brief te maken. Vervolgens terug naar de winkel en heb deze brief aan Judith overhandigd, na een kort praatje met Judith voelde ik direct al een klik. Dezelfde week heb ik met storemanager Frank een gesprek gehad en de dag erna een proefdag. De week erop ben ik gestart! Tijdens het gesprek met Frank was het al meteen raak en hoefde ik mij niet meer te bedenken. Mijn start bij Henri Willig is een gouden stap geweest.

En nu? Hoe zie je de toekomst? 
Ik kan nu heel veel clichés gaan noemen: “ ik kwam hier in een warm bad, ik ervaar hier echt het familiegevoel, het is een geweldig bedrijf” maar ik kan zeggen, het is gewoon ook echt allemaal waar. De afgelopen maanden heb ik ontzettend veel bijgeleerd van Frank en Judith, en de interne opleiding wat je krijgt. Ik loop iedere werkdag met veel plezier naar mijn werk en ben nog lang niet klaar. Het winkel concept waarbij je meer gastvrouw bent dan verkoper past goed bij mijn persoonlijkheid en mijn horeca achtergrond. En natuurlijk heb ik als echte Bourgondiër een klik met de (h)eerlijke premium kaas producten. Vooral de kaaskruller, belegen geitenkaas en de wijnparels zijn mijn favoriet.
Met collega Judith vorm ik volgens de mysterie shoppers een “iconisch duo” die op een oprechte passievolle manier het kaasverhaal vertellen en de producten aanprijzen vanuit het hart. Een mooier compliment is niet denkbaar!
Daarnaast de complimenten van Frank mijn storemanager, dat hij trots op mij is, is zo hartverwarmend.
Ik hoop hier nog vele jaren met plezier te werken en heb onlangs een onbepaalde tijd contract getekend als 1ste verkoopmedewerkster. Wie kan dat nu nog zeggen op z’n 67e?

Dat kan alleen bij The Cheese Family van Henri Willig.

Cheese & Helene