Cheese & Helena

20 apr 2024

Hallo, ik ben Helena, 31 jaar, geboren in Tsjechië en sinds januari 2022 store manager van de Cheese & More winkel in Wenen. Ik hou van muziek, dansen (streetdance), eten, reizen en uitgaan. Ik woon sinds kort samen met mijn vriend in Wolkersdorf, een kleine stad vlakbij Wenen en op de kaart ook dichter bij Tsjechië :-) Dus de eerste stap naar een serieus leven is gezet:-)

Ben je een studiebol?

Ik heb gestudeerd aan de economische universiteit in Brno, Tsjechië, waar ik mijn master in economie en management heb gehaald. We kunnen dus zeggen dat ik in dit werkveld ben gebleven door bij Henri Willig te gaan werken. Tijdens mijn studie heb ik twee keer gebruik gemaakt van het Erasmusprogramma. Eén semester bracht ik door in Athene, Griekenland, waar ik internationale marketing en management studeerde (en ook verliefd werd op dit land) en een ander semester in Montpellier, Frankrijk, waar ik in het Erasmus studentenbureau werkte. Ik hielp hen om online zichtbaarder en gebruiksvriendelijker te worden en om de inkomende studenten te helpen om zich gemakkelijk en sneller vertrouwd te voelen met de stad en de universiteit.   

Wat heb je meegenomen uit die tijd in je huidige werk? 

Ik vond het erg leuk om samen te werken met andere Europese studenten uit verschillende landen. Dit soort ervaringen heeft de wereld voor me geopend en ik voelde me daarna erg verleid en gemotiveerd om in het buitenland te wonen en werken. Het was erg leerzaam, bevredigend en fascinerend voor mij om zoveel verschillende nationaliteiten, culturen, tradities en standpunten te leren kennen. Dit is ook terug te zien in mijn huidige baan - internationaal klantencontact geeft me veel energie en plezier.

Hoe startte jouw carriere bij Henri Willig? 

Sinds eind 2017 woon ik in Oostenrijk. Het begin, zonder goede Duitse taalvaardigheden was niet zo gemakkelijk, dus ik moest een inhaalslag maken door een intensieve cursus Duits te volgen. Dit deed ik in combinatie met werk in het Hardrockcafé en als danslerares. Ik sliep maar een paar uur in die tijd!  Na dit intensieve eerste Oostenrijkse jaar vond ik het bedrijf Henri Willig (of eigenlijk moet ik zeggen dat de Henri Willig mij vond ???? ) en daar heb ik nu al bijna 5 enerverende jaren gewerkt. 

Hoe verliep je carriere binnen Henri Willig?

Ik begon als assistent-store manager in een gloednieuw filiaal (dat toen pas 5 maanden open was) in een voor Henri Willig nieuw land. Het vinden van een passende indeling van de winkel en opslag, (de eerste internationale winkel), lokale en nationale wet- en regelgeving, veel zelf uitzoeken en regelen en ondertussen ook nog alle klanten op de juiste manier bedienen en het team coachen. Dit alles kon behoorlijk uitdagend zijn maar ook de motor die mij, het team en de winkel steeds verder stuwde.

Ervaar je nog staads genoeg uitdaging? 

Deze uitdagingen kom ik nog steeds tegen en geen dag in de winkel is hetzelfde - maar dat maakt het juist nog steeds een interessante baan. Het is een zeer dynamische omgeving met klanten van over de hele wereld, heerlijke eersteklas producten en een geweldig multicultureel, divers team van collega's. Ik krijg goede begeleiding en ondersteuning van de directie.

Hoe is de begeleiding en hoe zie je de toekomst? 

Ik krijg goede begeleiding en ondersteuning van het bedrijf, waaronder de winkelmanagercursus van onze Henri Willig Academy. Dat heeft goed bijgedragen aan mijn vaardigheden voor deze baan, vooral op het gebied van teamleiderschap, probleemoplossend vermogen, delegeren, plannen en het geven van feedforward en feedback. Ik begrijp nu zelfs een klein beetje Nederlands! 
Hoewel de organisatie nog steeds sterk groeit en inmiddels meer dan 500 medewerkers telt, blijft de bedrijfscultuur heel open, benaderbaar en persoonlijk. Er is veel aandacht en ruimte voor eigen inbreng en natuurlijke positieve motivatie. Je voelt je echt gehoord. Ik hoop hier mijn uitdagingen te blijven vinden, te kunnen groeien en mezelf constant te ontwikkelen en hier nog vele jaren met plezier te werken!

Cheese & Helena