Cheese & Frank 

20 apr 2024

Hoi Frank , stel je even voor!
Hallo, Mijn naam is Frank, ik ben 31 jaar oud en geboren in het Zeeuwse plaatsje ’s-Gravenpolder.  Ik kom uit een enorm groot gezin bestaande uit vader, moeder, 8 broers en 7 zussen.  In 2013 heb ik mijn partner leren kennen waar ik nu al 11 jaar gelukkig mee samen ben.  Samen met mijn partner woon ik in het bourgondische Maastricht waar we samen een mooi appartement hebben en uiteindelijk graag een mooi huis zouden willen kopen. 

Welke opleiding heb je gedaan?
Na mijn voortgezet onderwijs heb ik de opleiding gevolgd in Retail Management waar ik veel heb kunnen leren over de omgang met klanten, het begeleiden van winkelteams en het sturen op resultaten. Ik ben geboren in een echt ondernemers gezin met een eigen vers winkel en kledingwinkel. Ook hebben een aantal broers een eigen onderneming. Van jongs af aan heb ik dus meegewerkt in de detailhandel. 

Hoe is je carriere verlopen tot nu toe?
Na het afronden van mijn opleiding ben ik begonnen in de fashion, daarna een aantal jaar gewerkt voor Dyson, en kwam ik uiteindelijk terecht in de prachtige winkel op de Kleine staat in Maastricht. Grote posters in de ramen trokken mijn aandacht. Een kaas cadeauwinkel klonk toch wel zeer aantrekkelijk.  

Sinds de opening van onze prachtige Cheese & More by Henri Willig winkel in Maastricht ben ik Retail Storemanager sinds 2018. Hier heb ik een compleet nieuw team opgeleid en hebben we momenteel een prachtig vast team in onze winkel staan. Na al deze jaren werk ik nog altijd met zeer veel plezier voor ons familiebedrijf Henri Willig. De zeer kleine winkel in Maastricht heeft door de jaren heen een enorme groei doorgemaakt. Er hebben zich enorme uitdagingen voorgedaan zoals de Corona epidemie waarin de bezoekersaantallen enorm terugliepen. Toch hebben we ons als bedrijf, winkel en team hier doorheen kunnen slaan. De bezoekers beginnen weer te komen en weten de winkel ook goed te vinden.  

Wat betekent werken bij Henri Willig voor jou?
Het mooie aan werken bij Henri Willig vind ik dat er geen dag hetzelfde is. Iedere dag is een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen. Het begeleiden van het winkelteam, maken van de optimale planningen, het presenteren van onze nieuwe producten, want Henri Willig staat niet stil.  

Er is constant verandering in het assortiment o.a. ook met de nieuwe seizoen kazen of limited editions. Ook is er veel uitdaging die buiten de winkel te vinden is zoals de deelname aan verschillende evenementen zoals de beurs, assortiment evaluaties etc.  

Henri Willig investeert ook goed in de ontwikkeling van het personeel. Zo zijn er verschillende trainingen die gevold kunnen worden. Toen ik in dienst kwam in 2018 ben ik begonnen aan de storemanagers training. Deze training heeft mij geholpen om mijzelf verder te ontwikkelen in mijn rol als storemanager bij Henri Willig. 

Hoe zie je de toekomst?
Voor de toekomst hoop ik enorm dat de winkel in Maastricht verder kan doorgroeien. Hierbij denkend aan een uitbreiding van het huidige pand, een eventueel tweede locatie of het optimaliseren van de huidige winkel. Ook hoop ik mijzelf verder te kunnen ontwikkelen in mijn functie. Momenteel ben ik al meerdere winkel zonder storemanager aan het begeleiden en de teams van deze winkels aan het ontwikkelen in hun werkzaamheden. Wellicht is de volgende stap om een aantal vaste winkels onder mijn begeleiding te krijgen om hier ook te helpen met het ontwikkelen.

Cheese & Frank