IT-Manager (lid Management Team)

Katwoude
Hoofdkantoor
Fulltime

Ben jij een strategische leider met een passie voor technologie en wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan onze ambitie om van Henri Willig hét premium kaasmerk van de wereld te maken?

De Henri Willig Groep (ook bekend van de biologische Hooidammer kazen) is een snelgroeiend familiebedrijf. Als onafhankelijke kaasmaker, exporteur en retailer zijn wij al sinds 1974 succesvol in het premium kaassegment. Kwaliteit, gastvrijheid, duurzaamheid en innovatie staan bij ons hoog in het vaandel. Meer dan 450 leden van onze Cheese Family zijn dagelijks betrokken bij het maken en verkopen van onze prijswinnende kazen. Wij exporteren naar 35 landen en verkopen rechtstreeks aan de consument in 33 eigen Henri Willig winkels in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. 

Onze organisatie is volop in ontwikkeling waardoor er steeds meer gevraagd wordt van ons IT-team op het gebied van informatietechnologie. De diversiteit aan activiteiten van onze organisatie (B2B Wholesale, Retail, E-commerce, Productie en Logistiek) zorgt voor zeer uiteenlopende processen en projecten. Ook de komende jaren staan er verschillende mooie doelen en projecten in de planning om onze organisatie verder helpen.

Wat is jouw plek in de organisatie?

IT maakt een cruciaal onderdeel uit van onze ambitie om hét premium kaasmerk van de wereld te worden. Als IT-Manager ben je dan ook lid van het Management Team en lever je - niet alleen op IT gebied - een belangrijke strategische bijdrage aan de doorontwikkeling van ons bedrijf. In deze functie ben je eindverantwoordelijk voor het applicatielandschap waaronder de ERP applicatie AFAS Profit en Microsoft 365. Je rapporteert aan onze Algemeen Directeur.

Als IT-Manager geef je leiding aan het IT-Team dat bestaat uit vijf toegewijde collega’s in de functies: Applicatie-/netwerkbeheerder, Data Analist, Systeembeheerder en Applicatieontwikkelaar. Je coacht, faciliteert en inspireert je teamleden zodat zij het maximale uit zichzelf halen en zich verder ontwikkelen binnen het team en het bedrijf.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt de IT strategie en samen met jouw team geef je hier invulling aan.
 • Je vertaalt de visie van het bedrijf en de wensen vanuit de ‘business’ naar concrete IT-projecten en innovaties.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de systemen in de organisatie en voor de oplevering van Managementrapportages die ons bedrijf verder helpen.
 • Je coacht en faciliteert je team en zet je in voor een prettig werkklimaat waarin je teamleden voor elkaar door het vuur gaan.  

Herken jij je hierin?

 • Je hebt een HBO- of WO-diploma in een relevante richting (bijvoorbeeld Bedrijfsinformatietechnologie) en je beschikt over relevante IT- en Projectmanagement ervaring.
 • Je hebt sterke coachende en faciliterende kwaliteiten en jij bent in staat om jouw team het maximale uit zichzelf te laten halen.
 • Je bent communicatief sterk, strategisch onderlegd, innovatief en daadkrachtig.

Wat bieden wij?

 • Een functie met veel eigen verantwoordelijkheid en de ruimte om te innoveren
 • Een aantrekkelijk salaris vanaf € 85.000 met goede secundaire voorwaarden (pensioen, reiskostenregeling, laptop, telefoon)
 • Een flexibele werkomgeving waarbij je tot 50% kunt thuiswerken. Als je op locatie werkt is dit voornamelijk op ons hoofdkantoor in Katwoude maar je bent ook regelmatig in Heerenveen te vinden.
 • De mogelijkheid tot een vaste aanstelling
 • De kans om je te ontwikkelen binnen onze eigen Henri Willig Academy
 • Collega’s met passie & lef. Benieuwd wat de collega's over het werken bij de Henri Willig Groep te zeggen hebben?

Sluit jij je aan bij de Cheese Family?

Wij ontvangen naast je CV graag een motivatie. Vragen over deze vacature stel je aan Feliks Eshuis (HR Adviseur) te bereiken op 06-53530241.